Ett gigantiskt ketchupkrig?

Kommer ni i håg historien som alla barn berättat någon ggr, den om tomaterna som möts och den ena blir överkörd?
Jag tror att den finns på riktigt i Spanien se här..........



Aftonbladet har en artikel om tomatkrig, jag har lite svårt att förstå vitsen med att förstöra mat när människor svälter .

Häromdagen stog det om att vi i Sverige slänger massor av mat varje dag, rester och sånt som är utgånget datum på.
Var tog vår lukt vägen? duger inte den längre utan vi måste gå på datumet som står på förpackningen.
Här klagar vi över att maten blivit dyr och så slänger vi massor, dags att sätta sig ner i stugorna och fundera över vad vi håller på med.

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Väldigt tänkvärt..



Jag tror att det här med att folk (även jag) slänger massa utgånget datum beror på att man köper på sig för tok på mycket varor.

Tex om ma får för sig att följa något recept. Jaha då ska man ha sjuttioelva ingredienser varav tre har man i skafferiet hemma redan. Det bär iväg till affären och man köper ingredienser som man garanterat bara använder en gång. Sen står varorna där i skåpet och blir förstört.



Ett annat exempel är ju att när man handlar så är man ofta hungrig. Och när man är hungrig får man upp alla möjliga maträtter och kombinationer som är goda i huvudet. Vips har man kastat ner varor som räcker till en ny maträtt varje dag i en månads tid. Så mycket mat lagar nästan ingen och på det sättet får man varor som blir för gamla.



Kram

Postat av: sussi

På tal om att slänga mat. Läste en artikel i NLT i Onsdags. Det är inte bara detta att vi slänger tonvis med mat och handlar för mycket.De har kommit på at matsvinnet bidrar till utsläpp av växthusgaser. Vad tänker vi på?Matsvinnet idag motsvarar utsläppen från 460.000 oljeeldade villor eller 700.000 bilar, enligt en undersökning som Institutet för livsmedel och bioteknik gjort på uppdrag av Konsumentföreningen. Varje svensk slänger omkring 100 kilo ätlig mat varje år. ÄR VI KLOKA ELLER?

2008-08-29 @ 08:00:01
URL: http://modhsarea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback