Smarrig kladdkaka
Mörk chokladkaka
8-10 bitar
300 g smör eller marg
6 dl muscovadoråsocker
4 ägg
2 dl kakao
1 msk vaniljsocker helst äkta vanilj
2 krm salt
3 dl vetemjöl
smör + ströbröd till formen
Garnering
100 g mörk choklad
florsocker
3 dl vispad grädde
175 grader
smörj o bröa en form med löstagsbar kant.
smält smör i en stor gryta. Rör ner de övriga ingredienserna. Baka mitt i ugnen ca 30 min.
Låt kakan svalna och kyl den sedan, gärna över natt.
Lossa kakan ur formen o lägg på fat. Hyvla över chokladen med osthyvel. Pudra med florsocker.
Servere med vispad grädde.
Och Njuuuuut.............
8-10 bitar
300 g smör eller marg
6 dl muscovadoråsocker
4 ägg
2 dl kakao
1 msk vaniljsocker helst äkta vanilj
2 krm salt
3 dl vetemjöl
smör + ströbröd till formen
Garnering
100 g mörk choklad
florsocker
3 dl vispad grädde
175 grader
smörj o bröa en form med löstagsbar kant.
smält smör i en stor gryta. Rör ner de övriga ingredienserna. Baka mitt i ugnen ca 30 min.
Låt kakan svalna och kyl den sedan, gärna över natt.
Lossa kakan ur formen o lägg på fat. Hyvla över chokladen med osthyvel. Pudra med florsocker.
Servere med vispad grädde.
Och Njuuuuut.............
Kommentarer
Postat av: Jeanette
hmmm det är väldigt elakt att tipsa om sådana där smarriga saker...har du ätit fruktgino någon gång? Annars ska du få ett helt fantastiskt recept..
Kram
Postat av: carina
det ser jag framemot
Trackback