LCHF ?

Jaha! så var vi där igen men den här ggr ska vi rasa i vikt till nyår....
Aftonbladet har en artikel om ännu ett bantningssätt, det som låter bra är att man får frossa i julmat.
Lagom till jul har det kommit en ny kokbok hur man ska bära sig åt.
På plussidan är att Dr Dahlqvist har provat den själv och att flera av hennes "sjukdomar" försvunnit, dessutom har hon fått slagits för den inom sitt läkarskrå, det gillar jag.
Kvinnor som står upp för sin sak.....upp till kamp!
Kanske är även den värd att prova? jag som annars bär epitetet "jojobantningens ansikte utåt"
"Utrdag ur af artikel om skillnaden på GI och LCHF "

Gå ner i vikt med LCHF – så funkar det:

   Kolhydrater, långsamma som snabba, får blodsockret att stiga, vilket slår på insulinproduktionen. Insulinet driver hungern, bromsar upp förbränningen och lagrar kroppens energiöverskott som fett. ”En ond, ond spiral”, för att citera Annika Dahlqvist.

En kost med färre kolhydrater och mer naturligt fett och proteiner håller blodsockret stabilt och minskar sötsuget. Du får en ”naturlig hungerreglering.” Fett mättar dessutom skönt. Du som vill gå ner i vikt kan äta färre kalorier och tappa kilon, utan att behöva känna dig hungrig.

LCHF och GI – vad är skillnaden?

   LCHF går ut på att i så stor mån som möjligt utesluta kolhydrater och äta mer fett, medan GI handlar mer om att välja ”rätt kolhydrater”.Kommentarer
Postat av: paula

Visst undrar man hur mycket snuva en kropp kan producera visserligen är jag stor men ändå.. Har snytit mig i en veckas tid så jag har stora sår..

Dessa datorer kan verkligen driva oss till vansinne.. Färga håret är en jätte rolig grej tycker jag. Trivs inte i min naturliga färg. Men som blond tirvs jag utmärkt. Och nu har jag hittat en mörk färg som jag gillar så det blev den igen... Ha en bra dag och krya på dig.

Postat av: linda

haha, det lutar åt att jag inte får den.. tyvärr, men man vet aldrig säkert före jul.förresten LCHF-dieten. Meningen att man ska äta mer fett. Jag håller på med ultraljud på jobbet och jag skulle tippa på att patienter som kört denna diet inte har så fina halskärl. Mkt plack och förträngningar, det är var jag tror, speciellt om det röker också.

2008-12-19 @ 14:21:49
URL: http://lolinas.blogg.se/
Postat av: anne

Du. Inte så att jag har näringsfysiologi som specialistområde, men nog tycker jag att Dr. Dahlqvist råd skorrar oerhört skumt i mina öron. Vad har hon sin doktorsexamen i? Bara för att man titulerar sig doktor är det inte detsamma som att man är läkare. Och hur var det med Refaat..?Hjärnan behöver glukos för sin funktion, för mycket och för litet är fel. För mycket fett eller protein resulterar i andra snedbelastningar och problem (som Linda här ovan mycket riktigt påpekar).Nää...Jag tror LCHF-dieten är ett nytt sätt att kränga en bok, jag tror inte på det där.Någon som jag däremot tror på i dessa sammanhang är Fredrik Paulún! :)

2008-12-19 @ 21:52:59
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Bella

Hmmm..Intressant det här...speciellt eftersom jag är diabetiker och anpassar insulinet efter hur många kolhydrater jag äter. Hos en "normal" person (utan diabetes) producerar kroppen endast det insulin som kroppen behöver för att hålla blodsockret på en stadig nivå. Alltså ger inte insulinproduceringen hos en icke diabetiker "hungerkänslor" eftersom insulinet endast arbetar på de kolhydrater man sätter i sig!Visst...LCHF verkar fungera för vissa men jag skulle oroa mig för kolesterolet (blodfettet?) om jag stoppade i mig så mycket fet mat!!Kramar och tack för en bra blogg (kikar in ibland...!);)

2008-12-19 @ 22:28:07
URL: http://bellasweb.blogg.se/
Postat av: Ann

Kan ju bara rekommendera alla att läsa på Annikas blogg och se de hälsovinster som finns med LCHF samt att vi förmodligen är lurade av livsmedelsverket och deras sk rekommendationer. Äter LCHF själv sedan ca tre månader, en kost som egentligen inte alls är en bantingskur men som råkade visa sig ge goda och hållbara resultat om man vill eller behöver minska i vikt. För egen del har LCHF-kosten gjort att min svåra allergi lättat, jag är inte besvärsfri men numera är det åtminstone uthärdligt. Jag äter gott, mår bättre fysiskt än vad jag har gjort på länge...och vad det beträffar kolestorol, hjärt-och kärlsjukdomar mm så finns det inga riktiga undersökningars som påvisar något samband mellan dessa och ett högt fettintag. Läs om Karlshamnsundersökningen på Annikas blogg och se själva. Visst behöver vi också kolhydrater men kanske inte i den mängd livsmedelsverket mm vill få oss att tro. Tänker man sedan lite till och ser vilka som sitter med som några slags konsulter till detta verk, samtidigt som de är involverade i MC Donalds, nja då tycker jag i alla fall att deras trovärdighet minskar rejält...som Tex Rössner, den kände bantningsexperten...Har personer i min omgivning som tex kunnat minska och till och sluta med medicinering för sin diabetes, detta sedan de började äta LCHF...och visst är det märkligt med tanke på alla dietister som förespråkar en fettsnål kost men inte en enda diabetiker blir frisk...Njaee...jag lutar åt det där med lurendrejeri...det finns för många underliga och skumma intressenter i livsmedelsverket som har allt att vinna, särskilt då ekonomiskt om vi går på deras råd...Som sagt...från en som själv äter LCHF...läs Dr Dahlqvist blogg...där finns mycket att hämta och jo hon är läkare på riktigt...

2008-12-21 @ 17:12:48
URL: http://livsbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback