adventsfika med syrran o hennes grannar

Varje år blir vi bjudna på adventskaffe hos min syster som bor på ett gruppboende för utvecklingsstörda.
Det hör till saken att syrran ringer minst en gg om dagen till sin älskade lillasyster, och de sista 14 dagarna har hon frågat om vi kommer, och det stående svaret har varit, att det beror på om det är fint väder.
Jag har ca 15 mil till henne så att köra i snöoväder känns inte så skoj.
I går när hon som vanligt slog en pling och fick bekräftelse på att jodå vi kommer i morgon så blev allt genast mycket skojigare.

Efter alla år som hon bott där och haft samma grannar så lär man ju känna även dem, så glädjen över att vi kommer är från flera håll så att säga.
När vi satt där och pratade med både boende och anhöriga, och åt av deras goda hembakade lussekatter så frågade jag en av syrrans grannar .....var jobbar du nu A..? jag jobbar med B.... jaha säger jag då.
men A... säger jag, var jobbar B... då?
Hon jobbar med mig fattar du väl ! säger A...
Och det borde jag ju ha fattat eller hur.

Trappor är temat 1 advent

Veckans triss handlar om trappor det finns det mycket fina , men just hos mig är inte urvalet så speciellt stort men jag letade med håven och det här hittade jag.
Andra bloggars trappor hittar du
här

Vid martorpsfallen på Kinnekulle finns den här trappanEn "kotrappa" som jag antar finns där för att djuren skall vara på på rätt ställeÄven om det bara är ett trappsteg kan det vara jobbigt att ta sig upp och ner på, både för Pontus och för änderna.


Gåborts present

I kväll blir det ett spontan besök hos makens syster så vi fixade till en paj att ta med.
Kantarellpaj med västerbottenost det är gott det, det är bara så gott också sallad till passar väldans fint att ge bort .


på söndag är det första advent

Nu är adventljusen fixade i år blir det en "stake" med ljus och kaffedoft i.


Jag har fått en Award det ni!

Har sett att det delas ut awards till en del bloggar och tyckt att det är en kul grej, och idag när jag kom hem och öppnade upp datorn har "jag" fått en av Plasttanten jösses som man säger här i västergötland vad förvånad jag blev.
För att inte tala om vad glad jag blev.  
                                              
 

Om jag förstått det här rätt så ska jag ge sju nya bloggar uppmuntran och det gör jag så gärna.

Plastanten  för att du är en så positiv bekantskap, tack för att jag fått lära känna lite av dig.
Malooskrypin får en för att du är du och har förgyllt mina tidigare tisdagar
.
Modhsarea för att  nu väntar vi på mera, blogga på.
Birgitta karlsson jag vet att du läser sätt igg och börja blogga du har massor som vi vill höra.
Eleenas sida för att du inspirerar mig.
Syster Eva som jag läser med glädje, mycket tänkvärt.
Pollyjodesign för att du förverkligar det jag en gång drömmde om.
golfhustrun du lever med en av de käraste jag har var rädd om honom..


fredagsfärgen rosa o vitt

Fredagsfärgen är rosa och vitt, det är färger som är svårt att hitta hos mig, åtminstone rosa.
Men jag hittade ett på mitt bonusbarnbarn där hon har en vit o rosa randig röja på sig så varsogod här är hon.
Titta gärna på fler bidrag
här.


Kumla fängelset

Sveriges Alcatraz kallar aftonbladet ombyggnaden av Kumla fängelset, man har byggt sveriges säkraste och dyraste avdelningar för brottslingar som låses in både för befolkningen och för de olika gängen säkerhet.
Det anses vara i det närmaste omöjligt att kunna rymma från anstalten.( det återstår att se)
När jag gick på Vialund, det enda högstadiet som fanns i Kumla på 70-talet var det spännande med grannen som var Kumla fängelset.
Ja vi såg egentligen inte så mycket av vad som skedde innanför murarna, och det var ju iofs meningen.

Men när jag gick i åttan tror jag, så demonstrerade  fångarna och klättrade upp på taket, där det tillbringade de ganska lång tid.
Jag minns att rektorn skickade ut ett meddelande på snabben att inga elever fick gå ut och titta på "cirkusen" som pågick vid fängelset.
Men det måste ha varit många elever som valde att inte höra det, där för hela skolan stod i princip  ute och tittade.
Det var som att se ett lämmeltåg när alla elever stack dit för att titta.

18 augusti 1972 rymmde 15 fångar från den då rymmningssäkra anstalten, jag kommer inte ihåg om det var samtidigt men jag skulle tro att det hade nått samband.

kumla fängelset har tidigare varit tråkigt betong, men nu betydligt gladare om man ser till färgen.....GultJag får en känsla av att bilden är inifrån och så värst glad blir man nog inte över den gula färgen när man gjort sig förtjänt av att få ett rum där.
På tusen år, händer det en del

Den tusenåriga eken finns på kållandsö, tänk om den kunde förmedla allt som hänt bara vid denna plats.Jag får en besk smak i munnen

I går på tv4+ klockan 21.oo visades ett program om världens tjockaste pappa.
Mannen vägde ca 500kg, ett halvt ton! han hade inte varit ur sängen på minst fyra år.
Det behövdes fem sex starka brandmän med motorsåg för att flytta honom till sjukhuset.
Läkaren på sjukhuset sa det som är ganska uppenbart, är man så stor kan man inte få tag i mat själv utan man blir matad.
Hur i hela fridens namn kan man hjälpa en människa att bli fånge i sin egen kropp?

På ena kanalen ser vi människor i väst som äter ihjäl sig, och i  kanalen bredvid bjuder man på på barn från tredje världen som inte ens får rent vatten och mat för dagen.

ordlös onsdag

Gå in hos Neijma och titta på fler ordlösa bidrag


Osynliga sår om barns sorg

Viktor 6 år förlorade sin pappa för ett år sedan han berättar om det i programmet osynliga spår , gå gärna in på länken och lyssna.
Viktor berättar  hur det är, alla ungar har varit gamla säger Viktor, livet det går runt.
Först är man en människa säger Viktor sen blir man en ängel och sen en duva och så är man människa igen, säger någon nått annat är det strunt säger Viktor.


Barnens arbete fixar billiga julklappar till oss

Det mesta av det vi handlar görs i Indien eller Kina eftersom där finns billig arbetskraft och dessutom massor av  fattiga.
När julen står för dörren och vi i väst ska ut och spendera våra pengar på julkappar i mängder, jobbar man 6-7 dagar i veckan 13-15 timmars pass för att vi ska kunna handla billigt. På det är det också övertid.
I Indien finns det billig arbetskraft framför allt kvinnor  de anses vara lättast att ha att göra med, ställer inga krav och gör det man säger åt dem.
Den billiga arbetskraften som arbetar de omännskliga tiderna tjänar ca 90  kronor i månaden, av det ska de betala mat och skatt så kvar blir ca 70 kronor.
I ljuset av det förstår man att barnen måste hjälpa till att försörja familjerna.

Barnen får det farligaste jobben på färgerier, blekerier och garverier , eftersom lönerna är så ynkliga måste barnen hälpa till för att familjen skall kunna överleva.Skyddshjälpmedel finns inte att tillgå, här hos oss skulle vi inte drömma om att stoppa händerna i ett färgkar.
Användningen av giftiga färger och blekmedel blundar vi för ( det vi inte ser finns uppenbarligen inte) och att sen små barn jobbar där trots barnkonventionen som säger att barn inte får arbeta.Textilmeckat i Indien ligger i Tirpur där mycket av världens produktion ligger , det har resulterat i att det inte finns rent vatten , floden är så förstörd att inget kan leva i den och marken kan inte brukas.
Varje familj får två krukor vatten i veckan oberoende av hur stor familjen är, behöver man mer får man köpa.
Vattnet måste hämtas över tio mil från Tirpur för att få något sånär rent vatten.

Pepparkaksbak

Baka pepparkakor gjorde morfar igår, med sina barnbarn.

"L" som är störst bakade grisar och granar samt en faslig mängd med små kottar, "P" som är betydligt yngre nöjde sig med att prova pepparkaksformar och klappa på mjölet.
 


I ugnen är det bäst att kolla vad som händer och se där blev det genast två av den äldre upplagan, man kan även se var den lille mannen varit och kladdat med sina små händer.Ännu en tema söndag

Temat denna söndag är foton tagna ovanifrån olika bidrag finns under mina bilderVinplantor som växer på sluttningen ovanförfloden  RehnRester av sommarens vackra solrosRegndropparna tar mark

Här hittar du fler
ovanifrån bidrag

vit snö , pepparkakor och krans

I morgon kommer bonusbarnbarnen hit så då ska vi baka pepparkakor.
Jag hade en liten dröm om att vi skulle gör egen pepparkasdeg men den lille rackarn på axeln (latmasken) sa att det funkar med köpedeg, så det fick det bli.
Så på fm for vi till den stora staden för att införskaffa deg.
Nu gäller det bara att hitta kakformarna, var i hela fridens namn jag nu gömt dem, det var ju ganska många år sedan jag bakade pepparkakor med mina barn.

Jag tyckte vi skulle slå till och baka julgodis också men då sa morfadern definitivt NEJ, jag är helt övertygad om att han inte tror att jag kan låta det vara till jul.......Och var han fått det ifrån kan jag alriiiiiiiii förstå......

Eftersom det är vitt på marken här och ett par grader kallt så känns det lite juligt.
Så nyss var jag ute en sväng i skogen för att leta lite grenar o kottar samt en del annat till min krans.....kan bara säga att i den här skogen fanns det inget som jag hade tänkt mig.
Får ta på mig storstövlarna och bege mig lite längre in i storskogen.


Gul o grön

Veckans färg är gul o grön precis som pumpan är.
Se hur andra tolkat färgerna
härVad sysslar de med på posten

Man kan verkligen fundera över hur de tänker på posten, eftersom det är ett företag som har ett stort ansvar och åtminstone jag vill tro att man ska kunna lita på det.
I vår brevlåda igår låg ett stort brev adresserat till min dotter i Malmö   vi har visserligen samma efternamn men det skiljer 40 mil emellan oss . I Sverige är vi sex stycken med samma efternamn spridda på fyra olika ställen i Sverige, så det kan ju inte vara så svårt att hålla oss åtskilda.
När jag åker till Posten här i Götene säger de att det är Malmö som gjort fel som skickat brevet hit, varpå jag undrar snällt om de inte kan läsa ...........adressen är Malmö inte Götene

Fantastisk att inte se sin egen roll i sammanhanget utan att skylla på nån annan, hur kan man dela ut ett brev till Malmö i Götene..........

Nästa sak, hur gör man med alla som heter Karlsson, Andersson med mera klumpar man ihop dom och slänger ut till den som passar just för dagen eller?

Ps! min kära dotter har uppmärksammat mig på att vi faktiskt bor på fem olika ställen, vilket jag ber om ursäkt för att jag har så dålig koll på....puss på dig Erica

Sopor eller bistånd?

För tjugo år sedan blev det ca 300 kg sopor efter varje Svensk i dag är vi uppe i ca ett halvt ton sopor.
När man börjar tänka  på hur det ska sluta blir man mörkrädd.
När man ransakar sig själv ,så inser åtminstone jag att jag kan göra mycket mer.
På jobbet så sorterar vi plast bl.a och även annat.
Vi får maten levererad i plasttråg, så en veckas ranson kan vara ca 30-40 stycken plast som vi slänger.
För kom maten i kantiner men det har man slutat med av någon anledning.
Och alla dessa olika förpackningar vi omger oss med , ex papper runt varje karamell som sedan ligger i en ask.
Listan kan göras hur lång som helst.

Jag såg nyligen på tv där man berättade att vi i västvärlden skickar våra avlagda datorer och andra apparater till uländerna som bistånd för att slippa ta reda på soporna som ökar här i väst.
Eftersom datorerna är obrukbara så slängs de på soptippar där barn och andra går och letar för att ta reda på det som är något värt.
Med den påföljden att de blir utsatta för skadliga ämnen och blir sjuka.
Jag skäms över att vara från väst när man hör sånt.....O så har vi mage till att skicka vårt "överflöd" i form av sopor till människor som inte har mat för dagen........
Och gömmer vi oss bakom biståndet.

Vill bara meddela att den lille rackarn på jobbet är i sin himmelHan har retat färdigt nu.................

Mörker

Dagens tema är mörker och det är ju inget svårt fär när man kikar ut, så är det! ja just det "mörkt"
Vill du se fler bilder att titta på så kika i i
"mörkret"Musen överlistar våra fällor

Som sagt när jag kom till jobbet i morse så räknade jag med att den lille gynnaren skulle ha  farit till sällare jaktmarker.
Trots att vi laddat efter alla konstens regler så hade den rackarn tagit osten och dragit  iväg för att mumsa på den nån annanstans.
Vi fick kalla in det hårda gardet, svälja förtreten och ringa efter vaktmästarna Så nu återstår att se om de är bättre på att fånga möss.
Vi försöker att överlista Västergötlands smartaste mus, återså att se vem som vinner....

Ny vecka

Nu är det höst och med det så menas det att de små mössen kommer in på jobbet.
Förra veckan laddade vi två stycken musfällor, och vad hände!!!!
Jo den lille rackarn käkade upp osten men inte var den kvar inte.Så i fredags så laddade vi tre olika sorters musfällor.
Så nu när vi kommer dit så hörs det ett vrål över nejden så är det möss i fällorna.
Problemet för mig som bara hatar sånt, är att min kollega är hysteriskt skotträdd så passar man sig inte så får man henne på halsen...
Men det är bara att ta sig i kragen och se till att de försvinner....Söndagstrissen = skräp o sopor

Det hör inte till vanlighetrna att jag fotograferar skräp eller sopor, så efter mycket underande så får det här bli mitt bidrag.
När jag gick igenom mina bilder så hittade jag faktiskt en hel del.
Den översta är från  stugan grannarna och Janne försöker göra som kockarna bygga på höjden.
Jag tror att alla bilderna har varit med på bloggen tidigare, de som sett dem får se dem i ett nytt perspektiv.
Mer skräpbilder hittar du
här


Någon tyckte det här var skräp , men det tyckte inte jag så nu växer det blommor i det hemma hos ossDen stackars Saaben är numera skräp som naturen försöker att dölja
Lördagsmorgon

Lördagsmorgon och ute blåser det, och just idag som vi i omgivningen ska ha en höststäddag.
Måste väl erkänna att jag gärna skulle ligga under filten i soffan med en bra bok istället, men som sagt plikten kallar
Vi har alltid möjlighet att köpa oss fria här för 100 kr så behöver vi inte arbeta.
100 kronor är väl ingenting att tjafsa om men se det är det visst det.
Finns en del som uppenbarligen får näring av att vara "motvallskäring" och absolut inte ha råd med den höga kostnaden.
Men just idag har jag bestämmt att jag ska vara med, ute är det 11 grader varmt så frysa behöver vi inte.
Men det båser förskräckligt så har vi tur så blåser löven i lekparken in till de som bor närmast och så är den saken ur världen.

Sen är planen att jag ska upp på vinden och plocka ner min stickmaskin och försöka att få igg den, det är många år sedan jag stickade.
Men någonstans i minnesbanken ska väl det finnas lagrat, det gäller bara att hitta den filen.
Jag är ofta inne på
elenas sida och hon är en pysslig och aktiv kvinna som får mina slumrande kunskaper att poppa upp och kanske visa sig helt.

Så min plan inför helgen är klar men se om det blir som jag planerat det återstår att se det!!!
Jag är väl inte stjärntecknet tvillingarna  för ro skull.....

Böcker och ord

Jag har precis lyssnat färdigt på bitterfittan en roman av Maria Sveland en bok som får mig att tänka till.
Trotts att den är skriven 2007 så känner jag igen mycket, det var min dotter som absolut tyckte att jag skulle läsa den.
En sak kan jag konstatera , hon känner sin mamma hon.
Jag får jobba med språket , har svårt för alla dessa könsord som dyker upp redan i titeln.
Det får mig att fundera över ordens betydelse, kan det bero på åldern?
Alla dessa "ord" som jag inte ens kan få ner på skärmen verkar vara helt ok att säga.

För ett tag sedan försökte jag mig på Jens Lapidus snabba cash
Det är en bok som har fått mycket fina recentioner men jag klarade inte av den på grund av språket.
kan en gång funderar jag på om det kan vara så att vi har olika referensramar vad det gäller ord.
Jag måste erkänna att den kom jag inte ens igenom, förr läste jag ut böcker men se det gör jag inte idag.
Det finns så otroligt mycket att läsa så det finns för alla olika smaker.

Om jag ska rekomendera några så kolla om ni kan få tag på Catarina Ingelman Sundman är ni intresserade av historiska romaner som har spänning så läs henne.

Men som sagt smaken är som baken ...........delad

Ja så vad det fredag igen då

Fredagsfärgen är blå, jag tycker själv om den här bilden men inser att vi kommer att få se massor av olika på det här temat.
Men alla är olika och från olika vinklar, det här är från Vänern i sommras, då det var en av dessa varma och sköna dagar. Njut av värmen som finns i minnent och vill du se fler så gå in
här


Tänk vad en liten bloggerska kan ställa till

När jag började att plita på min lilla blogg så var det de närmast "sörjande" som plikttroget läste vad jag skrev.
Ungefär barnen och nån utanför och så mina vänner  förstås....( måste väl hålla koll på sin mamma i förskingringen).
Sen har det blivit fler och fler som kikar in, min förhoppning är ju att ni ska tycka om det som jag får ner på tangentbordet.
Jag skriver helt utifrån vad som intresserar mig och det är väl lite som en dagbok eller något sånt.
Sen försöker jag att vara lite lagom annonym , både bjuda "ut" sig och vara lite hemlig.

Nu till saken, "någon" här i Götene som läser min blogg har skrivit, och kommenterat min 100 lista, och efter några inpass från både henne och mig så har det vissat sig att vi har många gemensamma saker.
Och hon har mailat så nu är hon inte "någon" längre hon är en person som jag ser framemot att få träffa.
Vi bodde nästan grannar i  min brandom och i dag också......visst är livet spännande.'
Snacka om att han  däruppe  drar i tåtarna för att livet ska bli lite spännande.

I går var jag hemma hos maloo  som uti skogen bor, hon hade dragit ihop ett gäng Qvinns som skulle lukta på och helst köpa ljus och lycktor.
Det var riktigt skoj och M hade gjort sååååå smarriga snitar med röror i, det var som i de fina salongerna bara vinet som fattades.
Men hon ville inte ha oss övernattande så de fick bli Icas blossa så vi höll oss på mattan och snällt åkte hem.

Väl hemma så igg med datorn för att se om jag fått ett mail från "Någon" och det hade jag, jag säger bara "Gud vad kul" jag ser verkligen framemot att få träffa dig...

Napalm?

Äntligen har jag förstått varför jag flyttat från Kumla, tidigare trode jag att det berode på att jag träffat Janne .
Men i dag läser jag i
Nerikes Allehanda att det kommer 26 ton napalm till Kumla.
När jag letar i minnet ( inte så svårt eftersom just långtidsminnet aktiveras vid min ålder) så var det ett herrans liv när Sakab skulle dras igg i Kumla.
Det är en stor anläggning i Kvarntorp där man förstör olika "hemska" saker och nu har turen kommit till napalm.
Jag är helt övertygad om att när det väl är på destuktionsanläggningen så är det inga problem, MEN det ska forslas dit på våra vägar från hamnen i Göteborg.
Jisses kom just på att E 20 går förbi Götene!..

fågel fisk eller mitt i mellan

Tisdagens tema är fågel fisk eller mitt i mellan se vad andra har funderat ut och visar härHär kommer en mindre häst som vill vara mitt i mellan

Min 100 lista för er som orkar

Jag fick en utmaning , att berätta 100 saker om mig, för er som orkar här är jag

 1. Född i Örebro
 2. Uppväxt i Kumla
 3. Tillbringat alla sommrar i sommarstugan i Närke
 4. Gillar salt lakrits
 5. Läser mååååånga böcker
 6. Har haft skrädderi
 7. Är jojobantare
 8. Livsnjutare
 9. Gillar vitt vin
 10. Gör allt för att smita undan träning
 11. Säljer bilen för att jag ska tvingas att cykla
 12. Älskar färgen grönt
 13. Pelargoner finns det många av här hemma
 14. Har många idéer men slutför sällan
 15. Är kvällstrött
 16. Datorn är en spännande värld
 17. Pysslat med det mesta inom det textila
 18. Nyfiken
 19. Röstat på vänstern
 20. Brinner för människor som har det svårt
 21. Är godeman
 22. Tycker inte om sill
 23. Älskar Jannes matlagning
 24. Syns på midjeomfånget
 25. Är medial
 26. Försöker vara rak och ärlig
 27. Trångsynta människor väljer jag bort
 28. Bäddar sängen varje dag
 29. Diskuterar gärna
 30. Är en bra lyssnerska
 31. Pratar med min  enda syster varje dag i telefon
 32. Alla mina barns namn börjar på E
 33. Köper ofta kokböcker
 34. Har haft kurs i foldräktsömnad
 35. Jobbar med funktionshindrade
 36. Ger healing och masserar på fritiden
 37. Älskar att bada i mitt badkar
 38. Har dansat med Illie Nastase på 70-talet
 39. Gått i paralell klass till Christer Lindarw
 40. Bode i Stockholm 75-76
 41. Som barn var jag med i frälsningsarmen
 42. Fryser om fötter
 43. Har dåligt sifferminne
 44. Kan hantera lie
 45. mediterar regelbundet
 46. tålamodet bode vara bättre
 47. Undviker medicin
 48. Livrädd för Humle och Dumle när jag var barn
 49. Har tackat nej till att åka till Paris
  och besöka modehusens ateljeér
 50. Sätter massor av fröer i februari
 51. Spelade handboll i min ungdom
 52. Var ännu sämmre på basketen än på handbollen
 53. är nog en typisk tant eftersom jag älskar skott
 54. Har sjungit solo så publiken nästan svimmade av de falska tonerna
 55. Har varit fackligt engagerad
 56. Arbetat på folkhögskola
 57. Dricker 3 muggar kaffe varje morgon
 58. Tycker inte om the
 59. Äter inte innälvsmat
 60. Skulle aldrig åka utomlands och bara ligga på en playa
 61. nöjd med livet
 62. Har inga djur
 63. Skulle vilja kunna rida men är rädd för hästar
 64. Drömmer om att vandra pilgrimsvandringen i Spanien
 65. Har tröttnat på det här nu
 66. Tycker ormar är obehagliga
 67. Har svårt för alla såpor och all förnedrings tv program
 68. Gillar Katie Melua
 69. Lyssnar på 50-60 -tals musik
 70. har aldeles förmycket pryttlar
 71. Om jag vore ett djur så är jag en korsning av ekorre och ko
 72. Ville ha 15 barn när jag var barn, tackolov blev det bara fyra
 73. Fiskade som barn och kroken fastnade i syrran
 74. Opererat bort polyper nar jag var 11 år
 75. Har en medalj i latinamerikansk dans (helt otroligt)
 76. Vill ha ett växthus
 77. Slogs som barn för att rädda syrran
 78. När jag var 10 år kom en kakadua och slog sig ner på min axel
 79. Gillar gamla möbler med charm
 80. har sytt åtskilliga brudklänningar
 81. Drömmer om att bli en tailändska
 82. Har tapetserat ett helt hus
 83. Har en hatkärlek till Ernst
 84. Gillar hummer
 85. Lämnar blod
 86. Mahjong är ett måste varje dag
 87. Alla dumheter jag gjort har berikat mitt liv
 88. Har läst franska i tre år , kommer ihåg ett ord
 89. Är urdålig på matte
 90. 100 listan slutar som 90 lista för jag orkar inte mer
 91. Börjar igen dagen därpå
 92. Tror på livet efter detta
 93. Har upptäckt att det är skönt att vara över 50 år
 94. Rynkorna kan vänta
 95. Gillar du inte mig så är det inte min sak, du behöver inte  umgås med mig.
 96. Letar E 621 på allt, efter Berts avslöjanden
 97. Väntar på egna barnbarn
 98. Har fotriktiga skor, hur kul är det?
 99. Pappa säger att  "aschlet" mitt är brett som en "laggårdsdörr"
 100. Har insett att rumpan är en del av mig
Skickar den vidare till den som orkar.

Söndagstriss som det ser ut här idag

I dag vill Helena som har söndagstriss att vi ska visa upp här och nu, så i mitt fall blir det grått och visset.
Men håll till godo och vill ni se hur det ser ut i andra delar av världen så titta
härPå baksidan av vårt husStockrosens sista tappra försök att sträcka på sigOch sist men inte minst mina kryddor som forfarande står till vårt förfogande

Jag är nog född med guldbyxor

Det är säkert jag har världens tur jag har fött fyra underbara ungar som i sin tur har gett mig och kommer att ge upplevelser som jag inte kunnat få utan dom.
Jag är nyligen omgift med världens finaste man och han i sin tur har tre barn och fyra barnbarn som berikar mitt liv.
Han är en man som ser mig, lagar universums underbaraste mat, men be honom inte om att laga middagen omigen, det blir svårt för en som hela tiden provar och utforskar olika kryddor och ingredienser.

Och i morgon är det som sagt Fars dag och vi tänkte åka och överraska min pappa i Närke så en lite present måste han ju få.
Här i Götene finns en lite trevlig affär "Färg o fantasi "  på golvet ligger bark så det är lite som att gå i skogen helt underbart                         

       
 
När jag står där i kassan får jag se att de har ett lotteri på vad vet jag inte men under tiden hon fixar pappas fina paket så tar jag två stycken fem kronors lotter.
När jag öppnat den ena säger jag vad och hur vinner man? har du en 9;a så är det högsta vinsten säger tjejen.......Va ??? men det har ju ja får jag ur mig.
Så när jag kom hem , så visade jag upp en ljuskrona som bara är så fin den är  zinkfärgad med glasprismor så nu har vi en "kristallkrona" i köket.

Tyvär visar den inte upp sig på sitt allra bästa sätt på korten men här kommer den.en  mer rättvist färg och en del av kronanOch törs jag tala om att jag spelar på trav i dag också........


  

Fredagsfärgen är vinröd

Innan mina änglatrumpeter slog ut var det vinröda så det är mitt bidrag idag till fredagsfärgen.
Flera bidrag hittar du
här


Teknikens under

På jobbet är vår dator kopplad till kommunens nätverk, vilket är bra.
Eftersom det är en arbetsdator har vi personliga inloggningar som vi ska använda vår dator.
På mitt jobb är vi två som använder oss av datorn med inloggning och alltså två som skriver ut diverse olika saker.
När jag skriver ut från skrivaren kommer pappret snällt ut vilket jag är tacksam för, värre är det för min kollega.
Hon får ett litet meddelande att skrivelsen är färdig utskriven...........jättebra men var är pappret?
Det här har pågått ett tag och vi har löst det med att jag skriver ut och hur,när och var det är har vi funderat en del över.
Men se nu är problemet löst.....kollegan fick ett mejl från det lokala bostadsföretaget som undrade om hon visste att hon hade utskrifter att hämta där?????

Hur i hela fridens namn kan hennes papper dyka upp där? medans mina så snällt kommer ur skrivaren på jobbet


ordlös onsdagFler hittar du hos
Nejma i Marocko

Valseger........

Kära dottern hade en personligt valmanifest igår på msn , allt för att Obama skulle vinna valet. När jag frågade om hon trode att det skulle hjälpa, sa hon man får göra vad man kan.
Och kan, det kan hon!!!
Någon sa att valsegern bl.a berode på systrarna Kallur ,de är visst både svenska och amerikanska medborgare . (låter lite långsökt i mina öron men)
Själv är jag ju naturligtvis helt övertygad om att min dotter har ett finger med i valsegern.
Säger som dottern ..........
Obama for det people..............
Kolla in hennes nya blogg där hon kommer att skriva om sin design och annat
pollyjo

Dolly och plocka det kanske kan funka

Usch det här med att bestämma sig för att vara sjuk är jobbigt, speciellt när man känner att nu är det på väg tillbaka.
Efter att ha testat "tingesten" i munnen och fått ok på att vara hemma även idag så fåt jag väl godta det då!!!
Ute är det grått grått och åter grått det är som att livet är inneslutet i en grå silduk.
Jag går omkring här hemma och plockar lite på allt som har en tendens att ligga där det inte ska.
Enligt maken är jag absolut hopplös när det gäller att strö omkring mig.......jag fattar verkligen inte vad han menar, jag som har ett så bra system, sen att inte han har samma det kan ju inte jag  belastas för.

Men bara för att blidka honom är min plan att fixa till det i datarummet, han kommer att svimma vid åsynen var så säker.
Sätter på Dolly parton på högsta volym så kanske inspirationen kan infinna sig.

Jag har bestämt mig, jag är sjuk

Eftre en helt erbarmligt jobbig natt, med kallras alternativt värmeslag och magvärk så bestämde jag mig för i morse att jag är "sjuk".
Det är sällan jag är hemma för att jag inte mår bra som tur är, men som sagt i dag har jag tillbringat dagen i sängen.
Jag har ringt och sagt till att jag troligtvis är hemma i morgon också, så nu ligger jag här och funderar på om jag kanske är bra i morgon eller tänk om jag inte är det.
Tog fram den ångestframkallande tingesten febertermometer, tänk när man var barn och den kördes in i baken och man fick ligga still i tre minuter, tur att det finns digitala som man kan ta under tungan.


Känns lite skönt att "tingesten" talar om att du är så god och är hemma i morgon också.


Kyrkor i söndagstrissen

Runt Kinnekulle finns det kyrkor i parti och minut, står man vid en kan man vända sig om och se nästa.
Så dagens fototriss är inte speciellt svår just i dessa trackter, men jag har valt att visa från olika platser.
Vill du se vad andra har på sina bloggar så kolla
här
Köhlner domen i TysklandDörren till  St. Olofs kapell utanför Hallsberg i Närke
Götene kyrka som är från 1100-talet

Jag måste bara bjuda på en bonus Husaby kyrka här i Götene, ni som sett filmen om Arn känner säkert igen den.Fick ett telefonsamtal idag

Dottern från den stora staden Malmö ringde på fm, hon hade vunnit en auktion på tradera .
En film för en krona det var ju klart överkomligt, eftersom säljaren fanns här i Götene så "mamma vill du göra mig en tjänst och hämta den"
Inga problem sa ja, ringde och åkte i väg för att hämta filmen i Fullösa knappt en mil härifrån.
En skrattande kvinna sålde den för 1 krona till mig.
Men när man sätter sig ner och räknar på den så kostar den nog lite mer än en krona..
Men jag passade på att handla innan och där fanns en affich som berättade att i Vättlösa är det en alternativmässa i dag, så jag passade på att svänga dit.
En hel del bilar fanns det på parkeringen men inne var det inte så många , om man inte räknar med utställarna.
Det känns som att man sett det förut, fick inte mig att bli speciellt inspirerad.
Det vanliga någon som satt med tarotkort nån med massagebänk och stenar och annat tingel tangel.
På nått sätt får det yttre mig att backa inebörden försvinner i alla änglar och annat.
Man bör nog vara ganska trygg i sin tro när man går på en sån mässa.
Mycket konstiga terapier finns det..